0187 49 22 22 info@wimvantoledo.nl

Wilt u meer weten over ons?

Hier kunt u een stukje achtergrond informatie vinden!

Wim van Toledo B.V.

Familiebedrijf Van Toledo BV is op 25 november 1967 opgestart als las- en constructiebedrijf, opgericht door de heer B. J. van Toledo. Na een aantal jaar kwam zoon Wim, na het afronden van zijn opleiding, in het bedrijf. Vanaf dat moment werden er vanuit Brielle verschillende werkzaamheden verricht voor gemeentes, zoals onderhoud en reparatie van bruggen en andere staalconstructies.

Brielle
Een grote klant uit deze tijd was Piet Ruizeveld Kippers, Van Toledo BV maakte voor dit bedrijf verschillende onderdelen. Ook de North Sea Ferries was één van de grootste klanten voor reparatie en onderhoud aan schepen, landingsbruggen en cargotrailers. In Brielle werd het eerste aluminium motorjacht gebouwd voor privégebruik. Dit was de eerste aanzet tot het bouwen van casco ’s in aluminium en staal voor veel verschillende opdrachtgevers.

Bouw casco ’s
In augustus 1980 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Delta-Industrieweg 8 te Stellendam. Hier werd de bouw van casco ’s uitgebreid en werd de naam veranderd in Van Toledo Staalbouw en Van Toledo Jachtbouw. Onder deze nieuwe namen werden er honderden containertrailers gebouwd voor intern transport van North Sea Ferries.

Wim van Toledo
Door de verschuivingen in de markt liep in 1993 de bouw van casco ’s af, waardoor de werkzaamheden werden verlegd. Door deze route in te slaan is de basis gelegd voor het contact met grote klanten als P&O Ferries, Stemat BV en Stena Line, waar wij tot op de dag van vandaag nog steeds zaken mee doen. In 1998 ging eigenaar B. J. van Toledo met pensioen en nam zijn zoon Wim het stokje over. Ook werd de bedrijfsnaam veranderd in Wim van Toledo. Deze naam wordt tot op heden gevoerd, ondanks het overlijden van Wim in 2011. Dhr van Nimwegen en dhr Legierse voeren de leiding en staan u graag te woord voor al uw vragen.